歡迎來到裝配圖網(wǎng)! | 幫助中心 裝配圖網(wǎng)zhuangpeitu.com!
裝配圖網(wǎng)
ImageVerifierCode 換一換
首頁 裝配圖網(wǎng) > 資源分類 > DOC文檔下載  

(新課改)2020版高考英語一輪復(fù)習(xí) Module 1 Small Talk單元話題 語篇訓(xùn)練(含解析)外研版選修6

  • 資源ID:100660063       資源大小:3.44MB        全文頁數(shù):10頁
  • 資源格式: DOC        下載積分:22積分
快捷下載 游客一鍵下載
會(huì)員登錄下載
微信登錄下載
三方登錄下載: 微信開放平臺(tái)登錄 支付寶登錄   QQ登錄   微博登錄  
二維碼
微信掃一掃登錄
下載資源需要22積分
郵箱/手機(jī):
溫馨提示:
用戶名和密碼都是您填寫的郵箱或者手機(jī)號(hào),方便查詢和重復(fù)下載(系統(tǒng)自動(dòng)生成)
支付方式: 支付寶    微信支付   
驗(yàn)證碼:   換一換

 
賬號(hào):
密碼:
驗(yàn)證碼:   換一換
  忘記密碼?
    
友情提示
2、PDF文件下載后,可能會(huì)被瀏覽器默認(rèn)打開,此種情況可以點(diǎn)擊瀏覽器菜單,保存網(wǎng)頁到桌面,就可以正常下載了。
3、本站不支持迅雷下載,請(qǐng)使用電腦自帶的IE瀏覽器,或者360瀏覽器、谷歌瀏覽器下載即可。
4、本站資源下載后的文檔和圖紙-無水印,預(yù)覽文檔經(jīng)過壓縮,下載后原文更清晰。
5、試題試卷類文檔,如果標(biāo)題沒有明確說明有答案則都視為沒有答案,請(qǐng)知曉。

(新課改)2020版高考英語一輪復(fù)習(xí) Module 1 Small Talk單元話題 語篇訓(xùn)練(含解析)外研版選修6

Module 1 Small Talk單元話題·語篇訓(xùn)練.閱讀理解AMoonshakerGV. ChillingsworthISBN: 978 1466906358Price: $14.50Pages: 186www. trafford. comWhen space plans secretly to harm the world, scientists develop a satellite to save it. However, not everyone wishes for change, and destruction leads to a new fight, a long way from home. The crew must now work together in order to get back.The War Around UsWolfgang Peter MayISBN: 978 1426921452Price: $22.34Pages: 460www. trafford. comAs a young child, Wolfgang Peter May fled from his home in Breslau, Germany during World War and witnessed the destruction of Dresden. He eventually joined the US Army. In The War Around Us, May explores and debates many faces of war and delivers thought­provoking (引人深思的) comments about warfare using his personal experiences and real world events.The Old Man and the SeaErnest HemingwayISBN: 978 0684830490Price: $14.99Pages: 132www. goodreads. comThe Old Man and the Sea is a short novel written by the American author Ernest Hemingway in 1951 in Cuba, and published in 1952. It was the last major work of fiction by Hemingway that was published during his lifetime. It tells the story of Santiago, an aging Cuban fisherman who struggles with a giant marlin (槍魚) far out in the Gulf Stream off the coast of Cuba.Little WomenLouisa May AlcottISBN: 978 0553212754Price: $4.99Pages: 560www. goodreads. comLittle Women is a novel by American author Louisa May Alcott (18321888), which was originally published in two volumes in 1868 and 1869. Alcott wrote the books over several months at the request of her publisher. Following the lives of the four March sisters Meg, Jo, Beth and Amy the novel details their passage from childhood to womanhood and is loosely based on the author and her three sisters.Order online and you can save 20% off your total purchase on orders over $15.1If we are interested in science fiction, which book will we choose to read?AMoonshaker.BThe War Around Us.CThe Old Man and the Sea. DLittle Women.解析:選A細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)對(duì)第一本書的介紹中的“When space plans secretly to harm the world, scientists develop a satellite to save it.”可知,第一本書是與科幻有關(guān)的。故選A項(xiàng)。2How much does it cost to order The War Around Us online?A$14.99. B$17.872.C$20.79. D$23.75.解析:選B細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)對(duì)第二本書的介紹中的“Price:$22.34”和文章最后一句“Order online and you can save 20% off your total purchase on orders over $15.”可知,從網(wǎng)上訂購此書需花費(fèi):22.34×(120%)17.872(美元),故選B項(xiàng)。3Whose book tells a story set in Cuba?AErnest Hemingway's. BWolfgang Peter May's.CG.V. Chillingsworth's. DLouisa May Alcott's.解析:選A細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)對(duì)第三本書的介紹中的“It tells the story of Santiago, an aging Cuban fisherman who struggles with a giant marlin (槍魚) far out in the Gulf Stream off the coast of Cuba.”可知,選A項(xiàng)。B(2019·洛陽市第一次統(tǒng)一考試) It is quite apparent that competition surrounds every aspect of human life whether in the United States or the Amazon rain forest. Without it we would not have grown into primates (靈長目動(dòng)物). Or we would probably still be struggling to sharpen a bronze tool while crawling around on four legs in search of meat. Without competition, Columbus wouldn't have discovered America and Edison would never have invented the light bulb.The friendship, like all relationships between two people, involves competition. It isn't competition in a traditional sense because there are no goals to be scored and no prizes. Perhaps the ecological definition the simultaneous (同時(shí)的) demand by two or more organisms for limited environmental resources, such as nutrients, living space, or light better explains it.As in nature, high school life is governed by a set of laws, similar to a shortened version of Darwin's theory of evolution, overpopulation,and competition. There is an abundance of high school students and to distinguish them, ranking and categorizing (分類) take place. In high school, friendship coexists with competition even though at times the relationship is rough. In fact, in some circumstances, competition is too much of a burden for friendship to bear, causing it to fall apart. College admission is the final high school objective. Four years of hard work is to achieve good grades, and a student's fate is determined not only by these achievements, but by the records of thousands of other seniors trying to achieve similar recognition.Nevertheless, by necessity, competition between students exists in all aspects of high school life. It sets and improves the standards in everything from sports to schoolwork. Healthy, friendly competition can have only benefits, but when it becomes too fierce, jealousy (妒忌) can tear friendship apart. Yet, despite all this, without competition, we would be lost.語篇解讀:本文是一篇議論文。文章主要論述了友誼和競(jìng)爭(zhēng)之間的關(guān)系,健康的競(jìng)爭(zhēng)促進(jìn)友誼,而惡性的競(jìng)爭(zhēng)則破壞友誼。4What does the ecological definition mainly explain?AHow friends compete with each other.BHow to win the competition.CWhat the result of competition is.DWhat competition exactly is.解析:選D細(xì)節(jié)理解題。分析第二段最后一句可知,該句的主干是Perhaps the ecological definition better explains it,其中“it”指代的是前一句中的“competition”。兩個(gè)破折號(hào)之間的內(nèi)容解釋“the ecological definition”。句意:兩個(gè)或者更多的生物體同時(shí)對(duì)有限的生態(tài)環(huán)境資源有需求,如營養(yǎng)物質(zhì)、生存空間、光這一生態(tài)學(xué)定義更好地解釋了競(jìng)爭(zhēng)(的含義)。故選D項(xiàng)。5According to the author, what causes the high school students to compete?AThe number of them is too large.BFriendship is a burden for them.CThey know the laws of nature well.DThey are divided into different groups.解析:選A細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第三段內(nèi)容可知,高中生活與自然界一樣有一系列的規(guī)則,這與達(dá)爾文關(guān)于進(jìn)化、人口過多和競(jìng)爭(zhēng)的理論相似。也正是因?yàn)閷W(xué)生人數(shù)眾多,為了區(qū)分,所以對(duì)學(xué)生進(jìn)行了排名、分類。再加上考大學(xué)這一高中生活的最終目標(biāo)的壓力,高中生之間的競(jìng)爭(zhēng)就不可避免地產(chǎn)生了。故選A項(xiàng)。6Which best describes the relationship of friendship and competition?AFriendship is always based on competition.BThe degree of competition is vital to friendship.CCompetition is terribly harmful to friendship.DCompetition is a result of lost friendship.解析:選B推理判斷題。根據(jù)最后一段中的“Healthy, friendly competition can have only benefits, but when it becomes too fierce, jealousy (妒忌) can tear friendship apart.”可知,健康的、友好的競(jìng)爭(zhēng)對(duì)友誼有好處,而過于激烈的、存在妒忌的競(jìng)爭(zhēng)會(huì)使友誼破裂。因此競(jìng)爭(zhēng)的度對(duì)友誼是至關(guān)重要的。故選B項(xiàng)。7What does the author think of “competition”?AThe results of competition are out of control.BCompetition becomes fiercer in high school.CCompetition is certain to happen in high school.DFriendship is not as important as competition in high schools.解析:選C細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)最后一段第一句“Nevertheless, by necessity, competition between students exists in all aspects of high school life.”可知,作者認(rèn)為高中生活的各個(gè)方面存在競(jìng)爭(zhēng)是必然的。故選C項(xiàng)。C(2019·鄭州市第一次質(zhì)量預(yù)測(cè)) The hit movie Notting Hill (諾丁山) begins with a famous scene. Hugh Grant bumps into Julia Roberts and spills orange juice all over her. After the collision, Grant repeatedly says, “I'm so sorry. I'm so sorry.”His actions in this scene are very British. If Roberts were from Britain, then she would probably apologize repeatedly as well even if the crash were not her fault. But this doesn't happen in the movie, as Roberts is from the US.A report in The Telegraph once said that three quarters of British people apologize when they bump into someone in the street regardless of whether they are responsible or not. In fact, Britons use “sorry” in many situations. For example, if they mishear someone, they say “Sorry?” The person they are talking to will also apologize by replying, “No, I am sorry!” This can go on for up to five minutes as they compete for who is the most sorry.Why are Britons so sorry? Mark Tyrrell, a psychology writer in the UK, thinks that their apologetic tendencies are rooted in the British class system. “We say sorry because historically the new middle class in Britain had to apologize for not being the working class, but also for not really being the upper class.” Another theory is that they apologize to avoid conflicts. For example, if they bump into someone, he might get angry. To avoid this, they instantly say “Sorry!”True manners are about being considerate, and today's constant use of apologizing shows that we are perhaps not as thoughtful as we once were. The word “sorry” has lost some of its meaning. Do you see my point? Sorry, it might just be a British thing.語篇解讀:本文是一篇說明文。文章主要介紹了英國人的道歉文化及其原因:一是因?yàn)闅v史上英國的新中產(chǎn)階級(jí);二是為了避免沖突。8Why does the author mention a scene in the movie Notting Hill at the beginning?ATo give an example of British modesty.BTo introduce different ways of saying sorry.CTo show what kind of men are considered gentlemen in the UK.DTo draw our attention to when and how British people say sorry.解析:選D推理判斷題。根據(jù)第一段的描述可知,文章開頭用電影作例,描述了英國人道歉的場(chǎng)景,目的是引出文章的主題英國的道歉文化。9Which of the following statements might Mark Tyrrell agree with?APeople should not apologize if they are not responsible.BAmericans care less about manners than British people do.CThat British people apologize so much is linked to the class system.DBritish people care too much about which social class they are from.解析:選C推理判斷題。根據(jù)第四段中的“Mark Tyrrell .thinks that their apologetic tendencies are rooted in the British class system.”可知,Mark Tyrrell認(rèn)為英國人的道歉根源于其階級(jí)制度。由此可推斷,C項(xiàng)正確。10What can be inferred from the passage?AIt's unnecessary for British people to be so polite.BThe overuse of apologizing shows Britons are truly sincere.CPeople should not stick to the traditional use of the word “sorry”DUsing “sorry” more doesn't necessarily mean people are more polite.解析:選D推理判斷題。根據(jù)第四段的內(nèi)容以及最后一段中的“today's constant use of apologizing shows that we are perhaps not as thoughtful as we once were”可知,英國人道歉或是與他們的階級(jí)制度有關(guān),或是為了避免沖突,今天的多次道歉也并不意味著人們更有禮貌。11What is the author's purpose in writing this passage?ATo explore the best way of saying sorry.BTo explain why Britons overuse the word “sorry”CTo show how saying sorry has changed over time.DTo suggest many British people lack traditional manners.解析:選B寫作意圖題。根據(jù)全文內(nèi)容可知,本文由電影場(chǎng)景引入主題,介紹了英國的道歉文化,并介紹了英國人道歉的原因及今天道歉的意義,主要目的是介紹英國人過量使用道歉的原因。DSome people are so rude!Who sends an e­mail or a text message that just says “Thank you”? Who leaves a voice mail message rather than texts you? Who asks for a fact easily found on Google? Don't these people realize that they're wasting your time?Maybe I'm the rude one for not appreciating life's little politeness. But many social agreed standards just don't make sense to people drowning in digital communication.In texts, you don't have to declare who you are or even say hello. E­mail, too, is slower than a text. Voice mail is a now impolite way of trying to connect.My father learned this lesson after leaving me a dozen voice mail messages, none of which I listened to. Exasperated,_he called my sister to express his dissatisfaction that I never returned his phone calls. “Why are you leaving him voice mail?” my sister asked. “Just text him.”In the age of the smartphone, there is no reason to ask once­acceptable questions about: the weather forecast, a business's phone number, or directions to a house, a restaurant, which can be easily found on Google Maps. But people still ask these things. And when you answer, they respond with a thank­you e­mail.How to handle these differing standards? Easy. Consider your audience. Some people, especially older ones, appreciate a thank­you message. Others, like me, want no reply.The anthropologist (人類學(xué)家) Margaret Mead once said that in traditional societies, the young learn from the old. But in modern societies, the old can also learn from the young. Here's hoping that politeness never goes out of fashion but that time­wasting forms of communication do.語篇解讀:本文是一篇議論文。文章主要討論了如今在智能手機(jī)時(shí)代,人們應(yīng)該選擇何種方式進(jìn)行溝通。12What does the underlined word “Exasperated” mean in the fifth paragraph?AWorried.BSurprised.CAnnoyed. DTired.解析:選C詞義猜測(cè)題。根據(jù)畫線詞后面的“he called my sister to express his dissatisfaction that I never returned his phone calls”可知,作者的父親對(duì)作者不給自己回電話很不滿,由此可推知exasperated意思是“惱怒的,生氣的”,故選C。13Why didn't the writer reply to his father?AHe liked text messages better.BHe enjoyed checking his voice mail.CHe didn't receive any voice mail messages.DHe didn't want to talk with his father.解析:選A推理判斷題。根據(jù)第五段最后一句“Why are you leaving him voice mail? my sister asked. Just text him.”可推知,作者不喜歡用語音信箱,更偏愛發(fā)短信,故選A。14Which of the following does the writer agree to?APeople needn't learn from one another in traditional societies.BDealing with voice mail should vary with each individual.CPeople needn't turn to Google for help when in trouble.DDeclaring who you are or saying hello in texts is necessary.解析:選B推理判斷題。根據(jù)倒數(shù)第二段的內(nèi)容可推知,標(biāo)準(zhǔn)是變化的,處理方式應(yīng)該因人而異,而不是一刀切,語音信箱的使用亦是如此,故選B。15What's the best title for this passage?ANowadays: what should we do with text messages?BNowadays: do you like leaving others a voice message?CNowadays: what means should we use in communication?DNowadays: do you need a thank­you message?解析:選C標(biāo)題歸納題。根據(jù)對(duì)文章內(nèi)容的整體理解可知,第三段引入本文話題,最后兩段點(diǎn)題總結(jié),本文主要討論的是如今(在智能手機(jī)時(shí)代)我們應(yīng)該用何種方式進(jìn)行溝通,故選C項(xiàng)。.閱讀七選五How to make good conversation“Conversation is the most sociable of all human activities.” I totally agree with this point. Conversation is the main part of everyone's daily life. _1_ What's more, good conversation is the most interesting part for us. In my view, you should pay attention to the following three issues to make good conversation.To start good conversation we'd better prepare some questions. _2_ We can ask some questions to show our politeness and care for others. Like, do you have a good sleep last night? Or what do you do in your spare time? Think twice before you throw a question to others._3_ We should pay attention to what others said and think in their shoes. Allow the others to do most of the talking. Be patient and hold interest for their comments and make some noise to show you are listening carefully. _4_ In this way you will get the credit for being a good conversationalist as well as a good listener and it will help you to make friends with others.We always said eyes are the windows to the soul. Appropriate eye contact is like a great element of the main dish which makes it more delicious. _5_ It will help us to improve mutual (相互的) understanding. Do not hesitate to look into them. But don't stare at them and don't look at them for too long a time. It would make others feel uneasy and unwilling to go on talking.AGood questions make people feel comfortable.BWithout conversation, life would be as cold as a rock.CThe most important part of conversation is to listen.DEnjoy good conversation and be friends with them.EDo not interrupt others when they share their views excitedly.FThey have some ideas that they want us to know and even convince us.GDuring conversation, we should look the speakers in the eye friendly.1選B根據(jù)空前的“Conversation is the main part of everyone's daily life.”可知,交談是每個(gè)人日常生活中的重要部分,空處承接上文,進(jìn)一步說明交談在日常生活中的重要性,故B項(xiàng)“沒有交談,生活會(huì)冷若磐石”符合語境。2選A根據(jù)本段的主題句“To start good conversation we'd better prepare some questions.”可知,我們?cè)陂_始交談前最好準(zhǔn)備一些問題,再結(jié)合空后的“We can ask some questions to show our politeness and care for others.”可知,空處應(yīng)是在說明問問題的益處,故A項(xiàng)“好的問題會(huì)讓人感到舒服”符合語境。3選C根據(jù)下文中的“pay attention to what others said and think in their shoes”“Allow the others to do most of the talking.”“show you are listening carefully”和“a good listener”可知,本段主要講的是傾聽方面的內(nèi)容,故C項(xiàng)“交談中最重要的部分是傾聽”符合語境。4選E根據(jù)上文中的“Be patient and hold interest for their comments and make some noise to show you are listening carefully.”可知,空處應(yīng)是對(duì)上文中的“l(fā)istening carefully”的進(jìn)一步說明,故E項(xiàng)“當(dāng)他們興奮地分享觀點(diǎn)時(shí)不要打斷他們”符合語境。5選G根據(jù)本段的內(nèi)容可知,本段主要說明的是交談中眼神交流的重要性,G項(xiàng)中的“l(fā)ook the speakers in the eye”與上文中的“eye contact”及下文中的“l(fā)ook into them”相呼應(yīng),故G項(xiàng)符合語境。10

注意事項(xiàng)

本文((新課改)2020版高考英語一輪復(fù)習(xí) Module 1 Small Talk單元話題 語篇訓(xùn)練(含解析)外研版選修6)為本站會(huì)員(Sc****h)主動(dòng)上傳,裝配圖網(wǎng)僅提供信息存儲(chǔ)空間,僅對(duì)用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護(hù)處理,對(duì)上載內(nèi)容本身不做任何修改或編輯。 若此文所含內(nèi)容侵犯了您的版權(quán)或隱私,請(qǐng)立即通知裝配圖網(wǎng)(點(diǎn)擊聯(lián)系客服),我們立即給予刪除!

溫馨提示:如果因?yàn)榫W(wǎng)速或其他原因下載失敗請(qǐng)重新下載,重復(fù)下載不扣分。




關(guān)于我們 - 網(wǎng)站聲明 - 網(wǎng)站地圖 - 資源地圖 - 友情鏈接 - 網(wǎng)站客服 - 聯(lián)系我們

copyright@ 2023-2025  zhuangpeitu.com 裝配圖網(wǎng)版權(quán)所有   聯(lián)系電話:18123376007

備案號(hào):ICP2024067431號(hào)-1 川公網(wǎng)安備51140202000466號(hào)


本站為文檔C2C交易模式,即用戶上傳的文檔直接被用戶下載,本站只是中間服務(wù)平臺(tái),本站所有文檔下載所得的收益歸上傳人(含作者)所有。裝配圖網(wǎng)僅提供信息存儲(chǔ)空間,僅對(duì)用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護(hù)處理,對(duì)上載內(nèi)容本身不做任何修改或編輯。若文檔所含內(nèi)容侵犯了您的版權(quán)或隱私,請(qǐng)立即通知裝配圖網(wǎng),我們立即給予刪除!